Informacije i preporuke o mjerama opreza i ponašanju na lokacijama Ljekarni Prima Pharme za vrijeme suzbijanja širenja koronavirusa

March 19, 2020

 Poštovani pacijenti, klijenti,

 

 

Donosimo vam nekoliko informacija i preporuka koje u ovom trenutku smatramo bitnima za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom.

 

Naše ljekarne poduzimaju slijedeće mjere opreza:

 

  • pojačane mjere dezinfekcije prostora, radnih površina, podova te učestala dezinfekcija ruku svih djelatnika
  • odgođena su sva  promotivna događanja koja uključuju stvaranje većih gužvi, mjerenja, degustacije, promocije
  • postavljanje pleksi pregrada ispred radnih mjesta
  • ograničavanje ulaska u ljekarnu

 

 

 

Donosimo i nekoliko preporuka za odgovorno ponašanje svih nas:

 

  • u ljekarnu ulazi po jedna osoba, kako se koje radno mjesto oslobodi. Ne stvarati gužvu i pred ulazom držati razmak od slijedećeg u redu od 1,5 metar.

 

  • uvažavajte preporuku da količine lijekova koji ne idu na recept budu na razini 1-2 kutijice, odnosno pakiranja po osobi, a isto vrijedi i za bezreceptne lijekove, proizvode iz kategorije dezificijensa i medicinske opreme.
    Na taj način olakšavate mogućnost nabave i drugim pacijentima te pridonosite kontinuitetu opskrbe što je ujedno i preporuka Hrvatske ljekarničke komore i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva.

 

  • Ako imate simptome respiratorne bolesti MOLIMO NE ULAZITE U LJEKARNU već se telefonom javite svom nadležnom liječniku ili nazovite 112.

 

Plakati sa preporukama istaknuti su na vidljivom mjestu u svim našim ljekarnama.

 

 

Ljekarne Prima Pharme pravovremeno će Vas obavještavati o radu svojih podružnica Pozivamo Vas da se s povjerenjem obratite našim ljekarnicima, te Vas ujedno molimo za strpljenje pri posjetu našim lokacijama obzirom na nastalu situaciju-

 

U ovoj fazi epidemije najvažnije je koliko smo odgovorni jedni prema drugima!

 

Više informacija možete potražiti na linku linku Hrvatskog Zavoda za javno zdravstvo: https://www.hzjz.hr/priopcenja-mediji/koronavirus-najnoviji-podatci/

 

Objavljeno u Novosti