Česta pitanja

Raspoloživost lijeka možete provjeriti pozivom, e-mailom ili osobnim dolaskom u neku od naših ljekarni. Kontakte i lokacije ljekarni pronađite ovdje.

Stanje zaliha može se promijeniti od trenutka davanja informacije telefonski ili e-mailom do samog dolaska u ljekarnu.

Lijekove kojima je istekao rok trajanja ili ih više ne koristite možete besplatno zbrinuti u svim ljekarnama diljem Republike Hrvatske. Lokacije naših ljekarni pronađite ovdje.

U svim našim ljekarnama možete podići lijekove na recept te ortopedska i druga pomagala propisana putem doznake.

Ljekarnici su zdravstveni radnici koji raspolažu stručnim znanjem o lijekovima, ali i svim biljnim pripravcima, dodacima prehrani, dermokozmetici, ortopedskim i drugim pomagalima. Svojim znanjima i vještinama ljekarnici su vaši partneri u očuvanju zdravlja, prevenciji bolesti, ublažavanju tegoba i simptoma te liječenju akutnih i kroničnih bolesti.

Od svog ljekarnika možete dobiti odgovore na pitanja:

  • Koristim li svoje lijekove na ispravan način?
  • Kako lijekove koje trebam uzimati dugoročno uklopiti u svoj životni stil?
  • Kako ću znati je li moja bolest pod kontrolom ?
  • Koje nuspojave lijekova mogu očekivati i kako im pristupiti ako se pojave?
  • Na koji način prehranom i životnim navikama mogu doprinijeti očuvanju zdravlja i boljoj kontroli bolesti?
  • Kako si mogu pomoći kod tegoba i simptoma koji ne zahtijevaju posjet liječniku ?
  • Zahtijevaju li moje tegobe ipak posjet liječniku  i ako da, kamo se obratiti?
  • Kako od svih proizvoda koje nude ljekarna i neki drugi izvori odabrati najbolji baš za mene osobno?
  • Kako očuvati i unaprijediti zdravlje sebi i svojim najdražima?

U našim ljekarnama održavaju se razne aktivnosti u organizaciji naših ljekarničkih timova i partnera, primjerice mjerenje šećera u krvi, pregled vlasišta, tretmani lica te analiza stopala. Termine aktualnih aktivnosti u pojedinim ljekarnama možete provjeriti ovdje.

Osim navedenog, u svim našim ljekarnama možete izmjeriti krvni tlak i zamoliti za pomoć pri vođenju evidencije mjerenja.

Također, ovisno o dostupnosti naših internih stručnjaka, na pojedinim lokacijama možete dobiti savjet naših nutricionista, fitoaromaterapeuta i kliničkih farmaceuta.

U našim ljekarnama možete platiti gotovinom i karticama (Visa, Maestro, Mastercard, Diners). Informacije o obročnoj otplati kod plaćanja karticama možete dobiti od naših zaposlenika na svim lokacijama. Čekove ne primamo.

Najveći dio asortimana u slobodnoj prodaji Ljekarni Prima Pharme možete naručiti putem online platforme Pharmeria. Proizvodi mogu biti dostavljeni na odabranu adresu ili ih možete preuzeti u odabranoj ljekarni. Za artikle koji imaju status bezreceptnog lijeka Pharmeria omogućava isključivo rezervaciju, dok se isti lijek kupuje u samoj ljekarni u kojoj je izvršena rezervacija, nakon savjetovanja s ljekarnikom o primjeni lijeka.

Kako bismo izgradili organizaciju koja se može nositi sa svim budućim izazovima, težimo tomu da privučemo i razvijamo nove kolege stručnjake koji dijele naše vrijednosti. Cilj nam je svojim zaposlenicima pružiti izvrsne prilike za razvoj te ugodno i poticajno radno okruženje.

Sve otvorene natječaje za posao u našoj ustanovi možete pronaći na web stranici https://primapharme.hr/posao ili možete poslati otvorenu molbu na posao@primapharme.hr. Za više informacija o procesu odabira i razvoja zaposlenika, o radu, pripravništvu ili zapošljavanju u našoj ustanovi slobodno se javite na e-mail: posao@primapharme.hr.

Ljekarne Prima Pharme redovito raspisuju natječaje za stipendije za studente farmacije unutar Republike Hrvatske. Prijave i sve upite vezane za stipendije možete poslati na e-mail posao@primapharme.hr.