Twinlab, Lifetime, Childelife – savjetovanja o zdravoj prehrani i suplementaciji

February 8, 2019

Posjetite nas u našim ljekarnama na savjetovanju o zdravoj prehrani i suplementaciji tvrtke Farmex!

Raspored savjetovanja:

DATUM VRIJEME LJEKARNA ADRESA
06.03.19 16.30-19.30. PRIMA PHARME FIORELLO LA GUARDIA RIJEKA
08.03.19 09.00-12.00 PRIMA PHARME MARŠALA TITA 77 OPATIJA
11.03.19 09.00-12.00 PRIMA PHARME PAKOŠTANSKA 5 ZAGREB
14.03.19 09.00-12.00 PRIMA PHARME AVENIJA DUBRAVA 49 ZAGREB
20.03.19 09.00-12.30 PRIMA PHARME TRG J.J.STROSSMAYERA KRIŽEVCI
20.03.19 14.00-17.00 PRIMA PHARME HARAMBAŠIĆEVA 35 ZAGREB
28.03.19 14.00-18.00 PRIMA PHARME BUKOVAČKA 281 ZAGREB

STRUČNO SAVJETOVANJE O PRAVILNOJ SUPLEMENTACIJI – FARMEX d.o.o.

 

U današnje vrijeme ne pridaje se dovoljna pozornost kvaliteti, porijeklu i nutritivnom sastavu hrane, što često rezultira nedovoljnim unosom mikronutrijenata esencijalnih za fiziološko funkcioniranje organizma. S druge strane povećan je unos pesticida, aditiva i drugih štetnih tvari. Prehrana je često neredovita, nije raznovrsna i većina populacije ne pridržava se nutricionističkih preporuka. Rezultat navedenog je prikriveni deficit vitamina, minerala i esencijalnih masnih kiselina čiji smanjeni unos kroz duži period dovodi do problema i razvoja ozbiljnih stanja. Iako dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena za uravnoteženu prehranu, mnogobrojne studije i primjeri iz prakse ukazuju da oni mogu pomoći kao nadopuna i nadoknada kod deficita vitamina, minerala i drugih esencijalnih tvari.

U Farmex-ovom asortimanu nalaze se isključivo visokokvalitetni, provjereni i registrirani dodaci prehrani renomiranih američkih proizvođača: Twinlab, Lifetime, Childlife. U tvrtki Farmex d.o.o. zaposlene su isključivo stručne osobe (nutricionisti, farmaceuti, farmaceutski tehničari) sa višegodišnjim iskustvom u radu sa dodacima prehrani koji obavljaju nutricionistička savjetovanja u ljekarnama, edukaciju o zdravom životu i prehrani te pravilnoj i ciljanoj suplementaciji. Savjetovanja ovog tipa omogućuju individualni pristup pojedincu, obzirom je svaki organizam različit i nemoguće je standardizirati preporuku.

Osobe zainteresirane za dodatke prehrani mogu se obratiti Farmex-ovim stručnjacima za savjet i preporuku vezano za njihova specifična stanja. Prilikom savjetovanja naglasak je na životnim navikama, prehrani, stilu života i općem stanju. Zainteresiranima se može orijentaciono odrediti i vitaminsko mineralni status. To je neinvazivna, potpuno bezbolna „screening“ metoda bazirana na razlici električnog otpora kože koji je niži u akupunkturnim točkama. One se nalaze na licu, vratu, oko ključnih kostiju i u području trbuha pa bi navedena mjesta trebala biti lako dostupna. Metodu je otkrio i patentirao dr. Reinhard Voll 50-tih godina prošlog stoljeća. Koriste ju u Njemačkoj, Francuskoj, Engleskoj, Kanadi, a kod nas i neki liječnici u privatnim ordinacijama. Rezultati dobiveni ovom metodom služe isključivo kao pomoć pri individualnoj preporuci suplementacije, a naglasak je na dobivenim informacijama iz razgovora sa pojedincima. Savjetovanje traje 20-tak minuta.

Obzirom na ozbiljne posljedice današnjeg stila i načina života, permanentna edukacija javnosti neophodna je u svrhu veće prosvjećenosti o djelotvornosti i dobrobiti kvalitetne suplementacije.

alert type=”information” title=”savjetovanje ]106.03. – 28.03.2019.[/alert]

 

Objavljeno u Savjetovanja